Vuscan: Demisia ştabilor de la Judet!

VuscanProaspăt devenit tătic, Horea Vuşcan şi-a reluat luni comentariile critice cu privire la scena politică locală. Vuscan a luat în colimator fără jenă chiar Consiliul Judeţean. Având în vedere atmosfera zbuciumată de la Judet, nici nu i-a fost greu…
Folosindu-se de unele declaraţii ale vicepreşedintelui CJ, Dumitru Voloşeniuc, care a recunoscut recent că mandatul 2008 – 2012 la CJ Bihor a fost unul irosit, „verdele” Vuscan le-a cerut demisia atât preşedintelui Tirle cât şi vicepreşedinţilor Kiss şi Voloşeniuc.
Voloseniuc
„Eu am vrut să-mi dau demisia încă de anul trecut, dar zona Aleşd, pe care o reprezint în PNL Bihor, nu m-a lăsat să-mi duc gestul la capăt”, a reacţionat Voloşeniuc la îndemnul lui Vuscan. Vuşcan cere alegeri anticipate la Judeţ, convins că s-ar putea găsi alţii mai buni, în anul rămas până la alegerile la termen, de anul viitor. Pe de altă parte, subprefectul Cristian Bitea atrage atenţia că organizarea de anticipate ar fi imposibilă acum, dat fiind că, potrivit legii, cu un an de zile înainte de alegerile la termen, nu se mai pot organiza alegeri anticipate. A fost cazul primarului Petru Filip, în 2007, care a lăsat Primăria Oradea pentru Parlamentul European. Atunci, viceprimarul Mihai Groza a devenit primar interimar, neputând fi organizate alegeri anticipate.
Radu Tirle
Vuşcan a enumerat promisiunile lui Ţîrle din campania electorală: modernizarea Aeroportului şi a drumurilor judeţene, gropi ecologice sau puncte de colectare selectivă, modernizarea Spitalului Judeţean, finalizarea lucrărilor la Muzeul Ţării Crişurilor. În schimb, Vuşcan a reţinut în sarcina administraţiei Ţîrle „haosul creat în cadrul instituţiilor de cultură: Teatru, Filarmonică şi Teatru Arcadia”. „Nu au reuşit să atragă fonduri guvernamentale pentru modernizarea drumurilor naţionale care tranzitează judeţul. Nu au reuşit să facă lobby pentru Autostrada Transilvania”, a criticat Vuşcan, făcând referire, ironic la alte două aspecte inedite ale mandatului preşedintelui CJ Bihor: rugăciunea de luni dimineaţa şi ocuparea, cu dificultate, a biroului de preşedinte, în dauna „ex”-ului Kiss Alexandru.
Aeroport Oradea
Pe de altă parte, dincolo de criticile lui Vuşcan, trebuie spus că în această perioadă se desfăşoară lucrări de modernizare şi extindere a terminalului de la Aeroportul Oradea. Pentru pistă Consiliul Judeţean nu are însă bani. De aceea nici nu sunt curse pe aerogara orădeană, ce a pierdut clar disputa cu Timişoara şi Clujul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *