Au fugit de la Conventie

Blaga si BocPedeliştii bihoreni par să se fi inspirat din scene biblice când au decis să fugă de la Convenţia Naţională a PDL. Aşa cum evreii fugeau din Egipt în vremuri mozaice. 🙂
Supăraţi că Vasile Blaga nu a câştigat alegerile la Convenţia Naţională a PDL, marea majoritate a delegaţilor democraţi-liberali din Bihor au părăsit Convenţia duminică, nemaivotând şi Biroul Permanent Naţional al PDL.Dorin Corches
„Am refuzat, ca membru de partid, să mă prezint şi a doua zi la vot. Am fost dezamăgit de înfrângerea lui Blaga, dar şi de partea de organizare a întregului eveniment. În momentul în care am înţeles că în prima zi votul meu nu a putut să decidă pentru binele partidului, am considerat că tot una e şi că nu merită să mă mai prezint. Din cunoştinţele mele, ceilalţi delegaţi bihoreni nu s-au prezentat nici ei la votul de duminică”. A fost Dorin Corcheş, preşedinte al PDL Oradea. Corcheş a criticat şi felul în care au fost aşezate în sala Convenţiei Naţionale delegaţiile venite de peste tot din ţară. „Cei ce şi-au exprimat susţinerea faţă de Emil Boc au fost poziţionaţi în jumătatea din faţă a sălii, între tot ce a însemnat presă şi prezidiu, în timp ce judeţele care l-au susţinut pe Blaga au avut locuri doar în jumătatea din spate. Personal, am fost dezamăgit de această gândire”, ni s-a confesat Corcheş.
Hodut
Nici Nicu Hoduţ, delegat PDL Bihor la Convenţie, nu a votat duminică. „A trebuit să plec”, a motivat, expeditiv, Hoduţ, fără a da şi alte explicaţii. Sursele noastre au o explicaţie: aceea că Ştefan Seremi, liderul delegaţiei bihorene, le-a dat pedeliştilor bihoreni semnalul de plecare înainte să se voteze pentru prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi, secretar general şamd.
COMPACTAŢI”, STRÂNŞI”…

Gheorghe Bota
Prim-vicepreşedintele PDL Bihor, Gheorghe Bota, spune că duminică delegaţii bihoreni „nu au putut să stea compact”. Prudent în declaraţii, Bota a scăpat, totuşi, porumbelul: „Atât de mult am crezut că va câştiga Vasile Blaga, încât multe alte lucruri nu contau…”, ne-a spus, cu subînţeles, primarul de Rieni.
Seremi
Preşedintele PDL Bihor, Ştefan Seremi, are o declaraţie contradictorie cu privire la subiect: „Nu am mai avut niciun interes să-i ţinem acolo foarte strânşi, pentru că nu era cazul, dar majoritatea au votat până la capăt. Eu m-am întâlnit dimineaţa cu ei. Nu m-am întâlnit cu toţi, dar majoritatea a plecat după votul vicepreşedinţilor, unii au stat şi la secretari. Eu am votat până la capăt”, ne-a declarat deputatul, despre care unii spun că a fost cel care a încurajat precipitata plecare a delegaţiei bihorene de la Convenţie, înainte ca votul să se finalizeze.
Radu Pentie
Radu Pentie, fostul adversar al lui Seremi pentru şefia PDL Bihor, ne-a confirmat şi el că pedeliştii bihoreni nu au mai votat duminică. Pentie nu a putut confirma şi dacă Seremi ar fi încurajat această atitudine. „Le înţeleg supărarea şi aceeaşi supărare o am şi eu, dar o organizaţie serioasă îşi asumă până la capăt mandatul, mai ales că e vorba despre o Convenţie Naţională”, ne-a declarat ieri Pentie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *