Inamicii americanilor ar putea fi supăraţi pe judeţul Olt…

scut antirachetaBăsescu a anunţat adineoari locaţia exactă unde va fi amplasat scutul american antirachetă în România: e vorba despre fosta bază aeriană de la Deveselu, judeţul Olt. Astfel, „prietenii” americanilor vor şti de acum înainte unde să se uite mai întâi în România, dacă îi apucă supărările…

scut-anti-rachetaIată ce a mai avut de zis Băsescu despre ”chestiune”: că pentru început la fosta baza aeriană de la Deveselu vor fi dislocaţi 200 de militari americani, însă baza aeriană rămâne în continuare sub comanda Forţelor Aeriene Române.

Traian BasescuÎl citez pe Băsescu: “Practic, din luna februarie a anului trecut, când România a răspuns pozitiv invitaţiei Statelor Unite ale Americii de a fi parte a acestui program de securitate, s-au desfăşurat analize cu privire la locaţia optimă pentru acest sistem de apărare, au fost analizate mai multe locaţii. Vă pot spune că sunt circa 120 de parametri care trebuie îndepliniţi de o astfel de locaţie pentru ca sistemul să fie în deplină siguranţă. În cele din urmă, s-a optat şi noi am aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă să fie în fosta bază aeriană de la Deveselu, judeţul Olt”, a declarat Traian Băsescu. “Precizez, comandantul bazei este ofiţer român. Nu este vorba de o bază americană, ci de o bază militară a forţelor aeriene române, care este parţial utilizată şi de sistemul antiracheta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *