SC Drumuri Bihor, exclusă de pe drumurile Bihorului

DJ Les - Tinca aziConsiliul Judeţean Bihor a desemnat, într-un final, câştigătorii licitaţiei pentru întreţinerea drumurilor judeţene. Dacă până acum exista un singur câştigător pentru întreţinerea drumurilor din tot judeţul, de astă dată administraţia Ţîrle a împărţit Bihorul în cinci zone distincte. Fostul contractant al drumurilor judeţene – SC Drumuri Bihor SA Oradea – controlată de Beniamin Rus, nu a câştigat acum nici măcar o zonă din cele cinci!
Selina - Drumuri Bihor a pierdut licitatia
Aceasta deşi Consiliul Judeţean încă mai deţine ceva acţiuni la această societate. Insuccesul celor de la Drumuri Bihor nu e de natură să mire, dată fiind Radu Tirleadversitatea făţişă dintre Ţîrle şi Rus. Conform celor comunicate de purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Mircea Jacan, contractele au fost semnate pe o perioadă de şapte luni, ce curg de la data predării amplasamentelor. Însumate, contractele depăşesc 10 milioane de lei noi.
Cea mai câştigată a ieşit asocierea dintre Idecon S.A.U. Zaragoza şi SC Via Vita SRL Marghita, care şi-a adjudecată zonele Marghita şi Aleşd, pentru o valoare estimată de circa 4,1 milioane de lei, fără TVA.
DJ Les - Tinca in 2011
La licitaţia pentru întreţinerea drumurilor bihorene, administraţia judeţului a împărţit Bihorul în patru. Dacă  asocierea dintre Idecon S.A.U. Zaragoza şi SC Via Vita SRL Marghita a câştigat două zone, Marghita şi Aleşd, asocierea SC Crişana Pro Construct SRL Oradea – SC Extract Com SRL Salonta a câştigat zona Tinca, pentru 1,9 milioane lei. SC Drum Construct SRL Pericei va lucra pe zona Oradea, pentru 3,6 milioane de lei noi. La Beiuş a câştigat Dumexim SRL Luncasprie, dar licitaţia e contestată de SC Imperial Proconstruct SRL Vărăşeni, ce nu a fost admisă la licitaţie. Purtătorul de cuvânt al CJ Bihor nu ne-a furnizat suma estimată cu care Dumexim a câştigat zona.
Toate sumele remise de CJ Bihor sunt estimative deoarece, dat fiind faptul că sunt lucrări de întreţinere, nu se pot cunoaşte cu exactitate valoarea contractelor. Câştigătorii licitaţiilor au fost desemnaţi în urma unui punctaj, astfel încât nu putem şti în ce măsură Consiliul Judeţean a avut grijă să aleagă ofertele cele mai convenabile. „Au câştigat doar oferte aflate pe locurile 1 sau 2, ca preţ”, ne-a spus preşedintele Radu Ţîrle.
gropi umplute cu pietris pe DJ Les - Tinca
CJ Bihor a respins destule oferte formulate, pentru fiecare zonă în parte. Pentru zona Oradea s-au admis trei oferte, dar s-au respins din start alte cinci. La Tinca s-au admis două şi s-au respins trei, la Marghita au fost admise trei, dar s-au rejectat alte două, în timp ce la Aleşd au fost respinse trei oferte. La Beiuş, patru ofertanţi nu au fost admişi. Printre ei, şi firma ce contestă licitaţia.

PS: Între timp, drumul judeţean Leş – Tinca – Ucuriş, arată ca vai de el. Până să fie reabilitat de Strabag, conducerea Judeţului a ales o manieră cel puţin îndoielnică pentru a umple gropile din asfalt: pietriş şi nisip! Cititorii Jurnalului bihorean ne-au remis fotografiile de mai sus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *