Clip spectaculos: cum se dezvoltă faţa umană în uter!

fetusUn fetus a fost fotografiat de-a lungul evoluţiei lui în uter şi cu ajutorul fotografiilor obţinute s-a observat cum se conturează faţa unui om. Studiul imaginilor realizate cu ajutorul unui scaner de înaltă calitate a demonstrat că faţa umană este formată din trei secţiuni principale care se rotesc şi se unesc până la sfârşitul celei de-a zecea săptămâni de sarcină.
Embrionii umani timpurii sunt foarte asemănători embrionilor mamiferelor, păsărilor sau amfibienilor, care, la fel ca oamenii, au evoluat din peşti.
Iniţial ochii embrionului apar deasupra creştetului, dar, în timp, aceştia coboară până ajung în mijlocul feţei. Buza superioară, maxilarul şi cerul gurii au apărut în primă fază pe gât, sub forma unor branhii. Nările şi partea de mijloc a buzelor au coborât din vârful capului.

Nu există vreo urmă de cicatrice lăsată în urma procesului de creare a feţei umane deoarece ţesuturile şi muschii feţei au fuzionat perfect. O singură rămăşiţă a acestuia se află deasupra buzei superioare şi este cunoscută sub numele de philtrum, constituind adâncitura ce face legătura între nas şi buză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *