Bătaie pe codrii Bihorului

padureProcesul codrilor din Bihor continuă la Tribunalul Olt. În toamna anului trecut, judecătoarea Ioana Dudaș, de la Judecătoria Aleșd, retroceda mai bine de 62.000 de hectare de pădure din Bihor – adică 90% din codrii Bihorului – către Radu Maria, moștenitoare a lui Alexandru Mateescu, și ea decedată între timp. Comisia județeană pentru retrocedări din cadrul Prefecturii Bihor, a depus apel, iar la primul termen de judecată s-a constatat o adevărată bătaie pe statutul de moștenitor al lui Alexandru Mateescu, pe care încearcă acum să-l moștenească o sumedenie de persoane.
Justitia oarba
Printr-un contract de întreținere, Radu Maria și-a cedat toate drepturile câștigate avocatei Elena Mureșan, cea care a reprezentat-o în instanță! Mureșan vrea acum să pună ea mâna pe codrii Bihorului.
Pe lângă avocata Mureșan, mai există o moștenitoare – Andreea Radu – nepoata Mariei Radu. Au mai depus cereri de intervenție către instanță Colsescu Adriana şi Rasool Cristina Ioana. Acestea sunt nepoate de frate cu Radu Clitus, cel pe care l-a moștenit Maria Radu.
codriAlte trei persoane – Nicolescu Lucia Constanţa, Şulţ Gheorghe Adrian (ambii din Ploiești) și Matei Ion (Turnu Măgurele) sunt pretinşi îndreptăţiţi la averea lui Mateescu. „Au mai făcut cerere la instanţă de intervenţie accesorie în interesul comisiei judeţene Direcția Silvică şi comisiile locale Auşeu şi Şuncuiuş”, ne-a declarat Alice Lupeș, jurista-șefă a Prefecturii.
Următoarea înfăţişare, pe 18 mai.
Popularizez şi blogul Luciei Nicolescu, una dintre părţile ce au intervenit în proces, care spune despre acţiunea sa că „ar putea fi salutară pentru ţară”.
Mai jos, linkuri la blogul Luciei Nicolescu şi la profilul său de Facebook:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *