Ţîrle rezolvă în stilul său: adică penal

Radu TirleMuzeul Tarii CrisurilorConflictul dintre preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Tirle, şi firma Selina îmi rezonează tot mai mult cu celebra zicală „operaţia a reuşit, pacientul e mort”. Recent, un confrate de presă l-a întrebat pe Ţîrle, cu tâlc, dacă are ceva să-şi reproşeze în complicata relaţie pe care a avut-o şi o are în continuare cu firma Selina, pe şi mai complicata chestiune a mutării Muzeului în sediul cel nou.

Când a auzit de Selina, Ţîrle s-a lansat în deja arhicunoscuta sa tiradă, care, prin repetare, a ajuns să sune a poezie dinainte învăţată. Chiar dacă n-are rimă.

Radu TirleÎn stilu-i propriu, Ţîrle a amestecat adevăruri şi sofisme. Putem să-l credem când spune că Selina a fost inflexibilă în relaţia cu un Consiliu Judeţean condus, după cum a demonstrat, de un om la fel de inflexibil. La fel, putem să-i dăm dreptate lui Ţîrle când spune că aştepta mai multă înţelegere de la Selina în privinţa banilor, având în vedere contractele grase de care a beneficiat ani de-a rândul, în timpul administraţiilor Seremi şi Kiss.

E însă un sofism ideea acreditată de şeful CJ Bihor că plângerea sa penală împotriva Selinei, pentru lucrări neştiute şi neaprobate de el, Ţîrle, însă executate şi decontate de Selina, va rezolva problema de la Muzeu. O plângere penală se poate lăsa cu orice – amenzi şi/sau condamnări penale la Selina –  sau chiar el, Radu Ţîrle, se poate trezi cu o plângere pentru denunţ calomnios, dacă judecătorii vor achita Selina.  Şi tot nu se mută Muzeul.

Dorel MotiuProcurorul Doru Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, susţine exact acest lucru. Că una e penalul şi alta e diferendul civil dintre două părţi. Şi, dincolo de reclamaţiile penale ale şefului de la Judeţ, dihonia dintre el şi Selina ţine, până la urmă, tot de civil…

Până la urmă, deşi susţine că Muzeul plăteşte Episcopiei RomanoCatolice „doar 6.100 de euro”, banii ăştia sunt plătiţi lunar de Consiliu şi, într-un an de zile, se adună, totuşi 73.200 euro.  Şi dacă ne gândim că s-ar putea ca Muzeul să stea mult şi bine în Palatul Baroc, realizăm că putem ajunge la sume măricele pe care CJ Bihor le poate plăti Bisericii, ignorându-se faptul că lucrările la noul sediu sunt aproape gata.

Păcat că unii nu văd tabloul de rame şi, din ambiţii personale, chiar dacă parţial justificate, fac abstracţie de faptul că în fosta Garnizoană s-au băgat deja câteva zeci de milioane de lei noi…

MAI JOS, IMAGINI CU NOUL SEDIU AL MUZEULUI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *