Salariaţii Consiliului Judeţean, furioşi pe Ţîrle!

Radu TirleCum, conducerea CJ a tăiat salariile propriilor angajaţi cu între 30 şi 50%, sindicatul Forum se pregăteşte de proces. Liderul sindical Kiss Judit e furioasă în principal de preşedintele Radu Ţîrle şi pe secretarul Judeţului, Carmen Soltănel, pe care îi acuză că nu s-au gândit nicio clipă la probleme financiare ale subalternilor.

Carmen SoltanelDacă managerii instituţiilor de Cultură au în continuare salarii grase, iată că aparatul propriu al Consiliului Judeţean are în continuare de suferit. Până acum, salariile acestor funcţionari erau garnisite cu sporul de dispozitiv, respectiv cu cel de fidelitate. Însă, pe 1 aprilie, conducerea CJ i-a anunţat că acestea li se vor tăia retroactiv, începând din 1 martie! Aceasta înseamnă că angajaţilor din aparatul propriu li se vor tăia salariile cu 25 – 50%. Astfel, majoritatea salariaţilor de la Consiliu au, din 1 marite, salarii sub 1.000 de lei.

Kiss Judit„Conducerea CJ nu a venit niciodată în sprijinul angajaţilor. Nu este interesată să menţină un nivel decent de existenţă propriilor subordonaţi”, declară revoltată Kiss Judit, lidera sindicatului Forum, din CJ Bihor. De altfel, Kiss Judit ne-a mai transmis că a făcut deja diligenţele necesare la Prefectura Bihor, pentru atacarea în instanţă a deciziilor factorilor decidenţi din Consiliul Judeţean. Sindicalista Kiss acuză şi legalitatea cu care au fost emise dispoziţiile preşedintelui Ţîrle, în timp ce acesta era plecat din ţară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *