Bihorul, sub asaltul bombelor (politice)

ciuperca nucleara

Tandemul portocaliu GhileaSeremi şi „monstruoasa coaliţie” PNLUDMRPSD au ieşit la bătaie în câmp deschis, amândouă taberele folosindu-se de artileria grea. A se citi acţiunile încărcate de putere pe care le-o dă greutatea funcţiilor pe care le ocupă la Prefectură, respectiv la Consiliul Judeţean. Dacă ne ciulim urechile bine, putem auzi bubuiturile şi putem vedea petele de sânge pe pe reverul hainelor îmbrăcate de bieţii funcţionari – jurişti şi nu numai – ce se supun încovoiaţi ordinelor venite de „sus”, de la zeii Olimpului politicii bihorene.

Ghileadumitru voloseniuc

Vă rog ca în acest caz să nu luaţi Olimpul ca un etalon al grandorii, ci mai degrabă ca pe unul al imposturii.

SilaghiDe ceva vreme, ce urzeşte transpartinic Consiliul în spatele uşilor închise, desface ulterior Prefectura, cu o abnegaţie demnă de o cauză mai bună. Că a fost vorba despre (teatrele) Regina Maria şi Szigligeti Szinhaz sau apoi despre Teatrul Maghiar din Oradea.

Acum, iată, miza s-a întrupat în persoana lui Lucian Silaghi, un pedelist cu carnet de partid, ce conduce Teatrul de Stat Oradea de câţiva ani buni. Cum PDL e singurul partid rămas în Opoziţie în Bihor, ceilalţi „meşteri” de partid s-au gândit să-i vină de hac. I-au înscenat o comisie ce a avut singur scop executarea lui Silaghi, şi dus a fost…

MangKiss Cornel Popa

Dedulcit însă cu gustul şi mirosul teatralităţii, Silaghi a mers cu jalba-n proţap la Prefectură, iar prefectul, provenit din acelaşi culcuş politic, le-a atacat „monstruoşilor” aliaţi din PNL, UDMR şi PSD urzeala. S-au găsit şi motive de ordin juridic, doarece Consiliul Judeţean nu s-a îngrijit să-l execute pe Silaghi cu mâinile catifelate ale unor experţi în Cultură (poate nici nu aveau unde să-i găsească aşa, la foc automat) ci i-a pus la ham pe oameni de casă precum Mircea Jacan şi alţi câţiva consilieri judeţeni, trecuţi în acte ca „specialişti în Cultură”.

Joi, liberalii Voloşeniuc, vicepreşedinte al CJ şi îndeosebi actorul Daniel Vulcu, managerul ultra-dorit de liberali, i-au răspuns sec lui Ghilea, cum că ei, adică CJ Bihor nu suspendă hotărârile atacate de Prefectură. Deci, poa’ să facă prefectul orice, că până Justiţia nu se pronunţă, Vulcu e manager maximus la Teatru, iar Silaghi poate să-şi caute de trabă în altă parte.

VulcuEnervat la culme de prefectul care nu-l lasă să-şi satisfacă pohta ce-a pohtit-o de ani buni, adică şefia Teatrului de Stat, liberalul Vulcu – vârful de lance al „viziunii culturale” peneliste pe Bihor – s-a dezlănţuit la adresa prefectului „care se bagă unde nu-i fierbe oala”. Ca atare, cel mai liberal dintre actori a găsit că e momentul să-i „mângâie” prefectului călcâiul vulnerabil: adică afacerile cu statul pe care le derulează firma la care e acţionar, faptul că acţionează dintr-un imbold strict politic, că nu se pricepe la Cultură etc.

Apropo de Cultură, Vulcu e convins că managementul de la Teatrul de Stat e o chestiune ce ţine de politică. Adică postul e musai unul politic. Aşa că are dreptu’. Parol!  Ce portocala lui (Ghilea)… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *