Când ați exersat ultima dată voluntariatul?

voluntariatSunt primul care răspunde: în toamna anului trecut, în cadrul acțiunii Let’s Do It, Romania! Am participat la curățarea pădurii de lângă Calea Mare. Văzând și meditând la starea de (dez)agregare socială din România, am concluzionat că e de datoria celor care se respectă să dea exemplu celor din jur. O națiune care nu are cultura voluntariatului e o națiune inferioară. Sunt convins că dacă nu suntem în stare să gândim decât prin prisma egoismului retrograt, vom ajunge la coșul de gunoi al istoriei. Astfel de gânduri mă bântuie acum.

Aș vrea să mă implic într-un alt program de voluntariat, cât de curând. Doar să mă hotărăsc unde, cum și în ce fel.

Voi când ați făcut-o? Când ați fost ultima dată voluntari? Vă tentează ideea?

[polldaddy poll=4890465]

One thought on “Când ați exersat ultima dată voluntariatul?”

  1. Vreau sa te rog ceva: nu lua pozitia “lu’ sefu'” care sta si asteapta ofertele sa vina la el! Sa se implice fiecare in functie de ce-l doare, ce-i place, de ce-i capabil sa faca. Sa se intereseze fiecare de ONG-uri, sa faca o selectie, sa le scrie, sa-i sune spunandu-le cine ii, cu ce se ocupa, cum vrea si poate sa se implice. Si inca ceva, nimeni nu te opreste sa te implici in mai multe actiuni de voluntariat! Accentul e pe actiune.
    Mai am o sugestie: cum ar fi sa revii cu o continuare la acest sondaj peste 6 luni? As fi curioasa cati s-au tinut de cuvant. Tu nu?

    a comentat un voluntar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *