Am ajuns țintă pentru extremiști

Corpas tintaMai întâi câteva vorbe din popor: ”Tot râsul te râde”, ”hoțul strigă hoții”, ”prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul” și ”nu-ți pune mintea cu prostul că ajungi mai prost ca el”. Sper că prin această postare să nu apropii prea tare de ultima zicală izvorâtă din înțelepciunea populară. Îmi asum riscul.

Despre ce e vorba? Un individ, pe numele său Blasko Szabolcs, ține neapărat să iasă în evidență postând pe profilul său de Facebook o poză în care eu sunt o țintă cu o săgeată înfiptă direct în pometele obrazului. Nu mică mi-a fost mirarea când am aflat cu ce se ocupă cel care înțeleg că e angajat la aceeași companie cu mine. Adică la SC Inform Media SRL.

Întrebat fiind de un coleg comun, Valentin Teuca, de ce a făcut ce-a făcut, Blasko a motivat-o scurt: ”pentru articolele naționaliste pe care domnul cc (adică eu – n.r.) le scrie pe bihon”. Așadar, în opinia sa eu sunt un extremist, un hulitor al ungurilor, un antieuropean. Așa că merit să fiu executat. Cred că dacă ar fi după mintea sa la ora asta nici nu ar mai trebui să fac umbră pământului. Tare aș fi curios să aflu ce crede Szabolcs și despre alți umili posesori ai pașaportului românesc…

Tintasul Blasko SzabolcsSe vede treaba că Blasko e însă doar un laș. Dovadă e faptul că vineri, la puțin timp după ce am dat de fotografia împricinată și i-am cerut prietenia pe Facebook, toate pozele de pe profilul său a fost trecute în privat, putând fi vizionate și comentate doar de amicii săi. Așadar, inclusiv fotografia photoshopată, în care eu sunt ținta lui. Am intenționat să-i las un comentariu civilizat la această fotografie, dar bine-nțeles că nu am putut. Nu cred că mai e cazul să vă spun că Blasko nu mi-a acceptat nici acum cererea de prietenie. Aceasta deși știu că între timp le-a acceptat-o altor câțiva.

Nu știu de ce îi e frică lui Szabolcs. Dacă tot e așa mare țintaș, ce se teme de câteva amărâte de rânduri pe care i le-aș putea scrie eu?! Sau de ce nu are tupeul să-mi zică în față, preferând să-și ascundă pornirile primitive prin noianul de poze pe care le pot vedea acum doar cei din ”ceata” sa. L-o fi ajuns rușinea din urmă? Mira-m-aș.

Există însă și un lucru pozitiv în toată treaba asta: faptul că am în continuare feed-back la articolele mele, indiferent cât de inteligent sau de dobitocesc e acesta, mă face să cred că nu fac, totuși, umbră pământului pe degeaba. Ar mai fi multe de spus, dar deocamdată mă opresc aici.

Apropo, Szabolcs, te plictisești la serviciu, de-ți permiți luxul să faci măscări din astea cu tentă de intimidare/amenințare? Sau poate ți-e dor de o vizită la Parchet

One thought on “Am ajuns țintă pentru extremiști”

  1. Am avut de mult banuiala si tu o confirmi ca majoritatea comentariilor injurioase antiromanesti la articolele de pe site-ul JB sunt facute de angajati Inform Media SRL.Scrii la orice ora un comentariu care deranjeaza ungurimea si primesti instant injuraturi si 15-20 de aprecieri negative pana comentariul devine ascuns. Scuza-ma ca iti spun dar lucrezi la un ziar de c…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *