Vuşcan se dă iarăşi la CET

Vuscan„CET-ul se comportă ca un veritabil „băiat deştept” pe piaţa energiei locale în raport cu mii de clienţi pe care îi are în cartierul Nufărul”. Declaraţia îi aparţine lui Horea Vuşcan, devenit de o bucată de vreme un aprig critic al strategiei energetice municipale.

„Tot mai mulţi orădeni nemulţumiţi vin să mi se plângă de anomaliile pe care le constată în raporturile lor cu CET-ul. În cartierul Nufărul sunt şapte puncte termice: 839, 840, 844, 845, 863, 878 şi 883, unde CET-ul cumpără cu 66 de lei gigacaloria şi o vinde cu 190 de lei”, a spus Vuşcan, într-o conferinţă de presă. Ecologistul spune că situaţii similare sunt pe Calea Aradului cu punctele termice 911 si 913, zona din jurul Hotelului Dacia, a Parcului Brătianu, Calea Clujului – zona Romeur şi zona Rogerius – Spitalul Municipal care funcţionează pe apa geotermală.

Comportament imoral

Cu toate că ei se încălzesc cu această resursă regenerabilă, plătesc facturi către CET ca şi cum ei nu s-ar încălzi cu apa geotermală. Acest comportament de care dă dovadă CET-ul este imoral faţă de miile de orădeni care sunt suprataxaţi pe considerentul că toată lumea trebuie să plătească pierderile şi managementul defectuos de la CET”, a declarat Vuşcan, care cere Primăriei ca în toate zonele din oraş în care orădenii se încălzesc cu apă geotermală „să se constituie zone distincte şi să plătească în acelaşi mod în care sunt facturaţi şi orădenii din cartierul Ioşia”.

Citeşte Bihor Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *