Mega-giraţia din Centrul Civic a fost retuşată

Spre Calea Clujului
De când s-a inaugurat sensul giratoriu din Centrul Civic, municipalitatea a primit constant reproşuri din partea şoferilor. Că megagiraţia nu e pe gustul tuturor e evident. Iată însă că felul în care a fost reconfigurată circulaţia în zonă prin amenajarea sensului giratoriu nu e nici pe gustul Poliţiei.
Conform celor transmise nouă de directorul tehnic din Primăria Oradea, Mircea Ghitea, comisarul-şef Valentin Pănescu, de la Poliţia Rutieră Oradea, le-a dat edililor câteva indicaţii pentru fluidizarea traficului în sensul giratoriu. Iar Primăria s-a conformat.
Să le enumerăm: s-a închis accesul rutier pe Aleea Emanuil Gojdu dinspre sensul giratoriu; trecerea de pietoni de lângă Colegiul Naţional Emanuil Gojdu a fost mutată câteva zeci de metri mai în faţă, în intersecţia cu strada Independenţei; s-a îngustat carosabilul de la două benzi la una, pentru cei ce fac sensul giratoriu şi virează spre Calea Clujului, prin montarea unor balize de plastic pe carosabil. Aceste modificări au scopul de a fluidiza traficul pe direcţia Piaţa Cetate – Bdul Magheru şi invers, dinspre Podul Dacia spre Piaţa Cetate.
(DAŢI CLICK PE FOTOGRAFII PENTRU IMAGINI CLARE ŞI SLIDESHOW)
Şoferii ce vor s-o ia pe Calea Clujului, după ce au făcut sensul giratoriu, vor trebui să se mulţumească cu o singură bandă. A doua bandă a fost blocată pentru a fi evitate ambuteiajele cu fluxul de maşini ce intră în sensul giratoriu dinspre Piaţa Cetate.
Accesul rutier spre Aleea Gojdu a fost blocat pentru ca maşinile ce intră în sens de pe pod să nu mai aibă grija cedării trecerii în faţa celor ce o iau spre aleea de pe malul Crişului.
Trecerea de pietoni din mijlocul giraţiei a fost ştearsă, întrucât îngreuna traficul. A fost mutată în curbă, unde maşinile încetinesc oricum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *