Lista ruşinii cu cetăţenii nesimţiţi

lista rusinii in ziar chinezescPrimăria din oraşul chinezesc Wuhan s-a apucat să publice într-un ziar local o veritabilă listă a ruşinii. Sunt nominalizaţi şi/sau pozaţi cetăţenii surprinşi aruncând mizerii pe stradă, trecând strada prin locuri nepermise sau şoferii şi pietonii ce trec pe „roşu”.

Aceste liste ale ruşinii vor fi publicate periodic. Pe 19 martie, ziarul Wuhan Evening News a dat publicităţii o primă listă a ruşinii, ce conţine 40 de cetăţeni de care oraşul poate să-i fie ruşine. Indivizi ce nu respectă regulile în trafic s-au trezit cu numere de înmatriculare publicate în ziar, în acelaşi timp cu data şi locul violării legilor.

De asemenea, cei ce aruncau pe jos au fost publicaţi cu numele, vârsta şi pedeapsa primită. În afară de cei ce trec strada aiurea, toţi ceilalţi sunt publicaţi cu numele. Totuşi, deşi aceştia nu sunt publicaţi cu numele, în fotografiile publicaţi li s-au evidenţiat figurile.

Primăria locală vrea să publice aceste liste săptămânal şi iau în calcul extinderea categoriilor de cetăţeni neruşinaţi.

Poate că nu ar fi deplasată o asemenea iniţiativă şi la Oradea.

sursa: Time NewsFeed şi http://blogs.wsj.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *