Ion Țiriac: Vreau doar patru ore de la București la Oradea

ion_tiriacIon Țiriac îi arată cu degetul pe cei ce au condus România în ultimii 20 de ani. Marea durere a magnatului: lipsa infrastructurii în România. Unde au dispărut banii ce trebuiau băgați în autostrăzi? se întreabă Țiriac, care spune că nu a primit niciun răspuns la această întrebare. Nici direct, nici indirect…
Autorităţile nu au făcut nimic în ultimii 20 de ani pentru dezvoltarea infrastructurii şi nimeni nu ştie unde au dispărut fondurile alocate pentru proiecte, afirmă omul de afaceri Ion Ţiriac, deranjat de calvarul drumului București Oradea în România anului 2011. Într-o perioadă în care în Europa se circulă doar pe autrostrăzi, România a ajuns coșmarul șoferilor.
” Poate mai prind şi eu să fac patru ore de aici la Oradea cu maşina, nu 12. Toate treburile astea noi le plătim acum “, a spus Ţiriac la emisiunea “După 20 de ani”, difuzată azi la Pro TV.
spre constanta
La întrebarea unuia dintre moderatori cu privire la destinaţia fondurilor alocate de autorităţi pentru lucrările de infrastructură, omul de afaceri a spus că nu ştie unde au ajuns banii.
“Spune-mi te rog unde s-a dus vreo jumătate de trilion, 500 de miliarde, să zic numai o parte din PIB-ul ultimilor 20 de ani. Banii ăştia ar trebui să-mi arate ceva. Unde sunt? Eu nu ştiu”, a spus omul de afaceri.
El a adăugat că a încercat să afle, în calitate de mare contribuabil la buget, la ce sunt folosiţi banii încasaţi din taxe, însă nu a primit un răspuns.
Niciodată nu mi s-a răspuns nici direct, nici indirect, iar să fiu sincer eu nu cred ştie cineva pe unde s-au scurs toţi aceşti bani“, a mai spus Ţiriac.
Grupul Ţiriac Holdings, controlat de fostul tenisman, are activităţi în principal pe segmentele auto, imobiliare, servicii financiare, leasing şi transport aerian.
sursa: Mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *