FIDESZ, alături de oamenii lui Tokes, de 15 martie

Ziua Ungariei la OradeaCu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni, Consiliul Maghiarilor din Transilvania (CMT) a organizat în Parcul Libertăţii o manifestare patriotică maghiară. Încă înainte de ora 13.30, în jurul statuii eroului maghiar Szacsvay Imre s-au adunat peste 500 de oameni ce au ţinut să asiste la momentele solemne.

Spre deosebire de anul trecut, când şi-a făcut aparţia şi Noua Gardă Maghiară, de astă dată la manifestare a fost mai mult tineret, adus din şcolile cu predare în limba maghiară din Oradea.

Amfitrionul manifestării a fost Torok Sandor, preşedintele judeţean al CMT. Invitat special din Ungaria a fost Pelczne Gall Ildiko, deputat şi eurodeputat, precum şi vicepreşedinte FIDESZ. Reprezentanta partidului de guvernământ din Ungaria a vorbit asistenţei pe un ton solemn, despre însemnătăţile istorice ale zilei de 15 martie şi, implicit, despre eroul paşoptist maghiar Szacsvay Imre. Gall Ildiko a fost aplaudată de cei prezenţi în mai multe rânduri, Torok Sandor exprimându-şi gratitudinea pentru prezenţa reprezentantei FIDESZ, oferindu-i deputatei maghiare un frumos buchet de flori, chiar în timp ceremoniei.

Reamintim că aceeaşi Pelczne Gall Ildiko a fost huiduită la Congresul UDMR, recent găzduit de Oradea, în 26 – 27 februarie a.c. Reamintim că acest Consiliu al Maghiarilor din Transilvania e prezidat de vicepreşdintele Parlamentului European, Tokes Laszlo, un adversar declarat al UDMR, chiar dacă a candidat la PE pe listele Uniunii.

Citește și Bihor Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *