De prea multe ori – „De ce?”

 Iubesc RomaniaDe ce mai stăm? De ce nu plecăm? De ce nu acționăm? De ce nu REacționăm? De ce ne lăsăm călcați? De ce? De ce nu le ‘tem o palmă? De ce nu avem curaj? De ce?

De ce noi nu am avut „Solidaritatea” lui Walesa? De ce suntem nişte oi cu chip uman? De ce nu înțelegem sintagma  „societate civilă”?  De ce azi îl considerăm pe  Brucan un optimist? De ce 20 de ani par aşa puţini? De ce?

De ce ne uităm unii la alţii ca nişte duşmani? De ce expresia „solidaritate socială” ni se pare aşa străină? De ce ni se răsucesc străbunii în mormânt? De ce „capul plecat sabia nu-l taie”? De ce „merge şi aşa”? DE CE??

De ce nu ne cunoaştem adevărata istorie? De ce Traian e obligatoriu tată al neamului? De ce Decebal pare doar un simplu idealist? De ce nu ştim de unde venim cu adevărat? De ce nu ne ştim scopurile? De ce idealurile îşi găsesc sfârşitul pe hârtie? De ce nu învăţăm de la vecini? DE CE???

De ce trebuie să explodeze mămăliga doar pentru ca să-şi intre apoi în matcă, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic? DE CE AU MURIT IDEALIŞTII DIN DECEMBRIE 1989? Doar pentru ca să aflăm azi ce vameşi sau sindicalişti au mai luat mită? Sau numai pentru ca azi să ne întrebăm, ca proştii, cine e REGINA? Ca şi cum n-am şti… … … … …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *