Vuşcan a dat în judecată CET-ul

Vuscan cu mascaHorea Vuscan a anunţat marţi că a dat în judecată CET Oradea, pentru poluarea de dată recentă asupra Oradiei.

„Am demarat procedura prin care dăm în judecată CET-ul pentru poluarea cu cenuşă”, a spus Vuscan, omul ce reprezintă în Bihor Mişcarea Verde a lui Remus Cernea. Vuşcan nu se mulţumeşte să se judece cu Electrocentrale SA Oradea. Vrea să-i implice şi pe alţi nemulţumiţi în demersul său.

„Facem un apel către toţi orădenii să ni se alature în acest demers pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la importanţa unui mediu sănătos. Daunele pe care le cerem de la CET sunt în cuantum de 1 leu – daune simbolice şi contravaloarea igienizării vehiculelor afectate de cenuşă”, a dat amănunte Vuscan.

CET Oradea

Altfel, deşi a salutat amenda pe care Garda de Mediu Bihor a aplicat-o CET-ului – 20.000 lei – Vuscan e convins că şi aceasta se va regăsi tot pe lista pierderile înregistrate de CET Oradea.

„Nu considerăm că este corect ca această amendă să fie platita astfel tot din banii contribuabilului orădean care este tocmai partea vatamată, cel care a fost poluat de neglijenţa celor de la CET”, spune ecologistul, care îi cere conducerii CET să identifice printre angajaţii societăţii persoanele vinovate pentru acest incident şi să se îndrepte împotriva acestora pentru recuperarea prejudiciului generat de amenda primită!

[polldaddy poll=4597151]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *