Realitatea (e cea de la) TV?

În redacţia JB televizorul funcţionează non-stop. Şi, cum altfel, e mai tot timpul pe Realitatea TV. De multe ori e pe „mute” şi nu se uită nimeni la el. Dar TV-ul merge. Nu se ştie niciodată când apare vreo ştire ce ne foloseşte la ceva… Între timp, pe pelicula LCD apar tot soiul de feţe ale „realităţii româneşti”, de la politicieni la analişti care mai de care. Aceştia din urmă par adeseori că ei sunt adevăratele vedete iar politicienii sunt doar un pretext. Un pretext pentru un comentariu, o analiză în plus.
Emisiunile se succedă la foc continuu. Nu mai ştii când se termină una şi începe alta. Deşi subiectele sunt, parcă, mereu aceleaşi, numărul analiştilor creşte, creşte, creşte… Fiecare are ceva de spus, fiecare are adevărul lui, pe care încearcă să-l spună cât mai original. Mă întreb dacă telespectatorul rămâne cu ceva după ce urmăreşte o zi/seară întreagă Realitatea TV. Sau Antena 3. Nu cumva merge la culcare doar cu un gust amar, lăsat de această disecaţie a firului în patru, ce pe mine m-a lăsat, nu o dată, confuz.
Şi atunci stai şi te gândeşti dacă nu se zice, pe bune dreptate, că televiziunea îndobitoceşte. Mai ales când la mijloc e vorba despre influenţă, bani şi, desigur, Putere.

Parcă pe internet eşti mai puţin legat de oricine şi orice. Eşti un surfer ce îşi poate alege singur valul, din noianul de oceane ce formează World Wide Web-ul. Televiziunea îţi oferă variante dar, să fim serioşi, acestea sunt destul de limitate… Google TV, unde eşti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *