Ponta şi Antonescu către UDMR: Dacă veniți, veniţi acum!

antonescu pontaLiderii PSD şi PNL le-au cerut politicienilor maghiari să renunţe la alianţa cu PDL şi să li se alăture. Co-preşedinţii USL au fost prezenţi la debutul lucrărilor Congresului UDMR de la Oradea.

Antonescu şi Ponta le-au transmis liderilor UDMR că îi aşteaptă alături de ei, pentru a schimba Puterea în România. Însă nu le lasă prea mult timp de gândire.

Ponta: „Împreună e foarte bine, separat e la fel de bine”

Iată ce au avut de declarat cei doi de la tribuna UDMR din Casa de Cultură a Sindicatelor. Ponta: „USL e preocupată, ca şi dumneavoastră, de viitorul acestei ţări. Vom merge pe acest drum din 2012 sau mai devreme, e decizia dumneavoastră. Dacă vom merge împreună sau separat, e tot decizia dumneavoastră. Dacă vom merge împreună, e foarte bine. Dacă vom fi separaţi, e la fel de bine. 90% din populaţie spune că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită”, le-a spus Ponta delegaţilor UDMR. Liderul PSD a ţinut să le mai transmită etnicilor maghiari că, el, ca jurist ştie că drepturile câştigate „nu se iau înapoi niciodată”. De asemenea, Ponta a ţinut să mai spună că un ministru nu ar trebui acuzat de trădare, aşa cum s-a întîmplat cu fostul ministru al Comunicaţiilor, Nagy Zsolt, „un ministru pe care eu îl apreciez”. În fine, preşedintele PSD a mai afirmat de la pupitrul udemerist că „nu voi jura cu mâna pe Biblie în campania electorală că nu voi face alianţă cu UDMR, nu voi jura nici că nu voi face alianţă cu UDMR. Mai bine nu jur”, a mai spus co-preşedintele USL. În final, Victor Ponta a urat succes viitorului lider al UDMR, „în special domnului Hunor Kelemen”.

Crin: „Decizia e a dumneavoastră”

În discursul său, Crin Antonescu le-a transmis etnicilor maghiari că îi respectă, îi preţuieşte şi chiar îi îndrăgeşte, pentru dorinţa lor de libertate şi de identitate naţională. Co-preşedintele USL a vorbit despre dorinţa Uniunii Social Liberale de a prelua Puterea şi le-a lansat o temă de meditaţie udemeriştilor. „Pentru că vă respect, vă vorbesc respectuos. Ca unul care am spus ce urmează să fac şi am făcut tot ceea ce am putut să fac, vă spun că putem mai târziu, mai greu şi poate insuficient de temeinic, să schimbăm această situaţie, fără UDMR, în anul 2012. Putem să o schimbăm mai repede, mai trainic şi să construim împreună un proiect de o anvergură fără precedent pentru România cu UDMR. Decizia este a dumneavoastră şi o veţi lua numai dumneavoastră. Timpul ei însă ne interesează pe toţi, e dictat de realitate. Este o decizie pe care o veţi lua nu în 2012, ci în următoarele săptămâni”, a fost mesajul transmis Congresului UDMR de Crin Antonescu.

Preşedintele liberal nu l-a uitat nici pe Marko Bela, faţă de care şi-a arătat aprecierea. „Deşi nu va mai fi preşedinte, cuvântul său va conta în UDMR şi în politica românească”, şi-a exprimat speranţa Antonescu, un lider politic ce crede că UDMR „a fost şi rămâne un reprezentant autentic pentru comunitatea maghiară”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *