Sticky: Muntele lui Venus, de neacceptat pe Facebook!

originea lumii - Gustave CourbetCei de la Facebook sunt, se pare, extrem de pudibonzi. Nu degeaba America a fost ţara puritanilor. 🙂 Dar asta a fost cândva, demult. Între timp au apărut pe-acolo Playboy, Penthouse, Madonna, ca să nu mai zic de cultura hippioţilor din anii ’60. Iată însă că un pictor danez, pe numele său Frode Steinicke, s-a trezit că
i s-a dezactivat contul de Facebook dintr-un motiv cât se poate de ilar.
Contul pictorului scandinav a fost dezactivat de administratorii reţelei de socializare după ce acesta a postat o imagine cu tabloul ,,Originea lumii”, semnat de Gustave Courbet în 1886. Lucrarea cu pricina înfăţişează un nud de femeie, ce evidenţiază zona pubiană a pictatei…
,, Aceasta e o cenzură ruşinoasă, mai ales ca acest tablou celebru, parte a patrimoniului cultural francez, a fost destinat pentru a ilustra comentariile mele asupra unei emisiuni pe tema nudităţii ”, a declarat artistul pentru Agenţia France Presse.
Băieţii lui Zackerberg (fondatorul Facebook) se apără, spunând că există un set de norme stricte care trebuie respectate de orice utilizator în mediul virtual de socializare, mai ales că printre vizitatorii Facebook-ului, se numără şi copiii!
În fine, după ce danezul şi-a pus într-un final cenuşă-n cap, contul i-a fost reactivat. Imaginea cu tabloul expus la Muzeul Orsay din Paris a fost însă ştearsă. Aviz amatorilor!
[polldaddy poll=4576055]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *