FIDESZ, huiduit la Congresul UDMR de la Oradea

Gall Ildiko

La Congresul UDMR de la Oradea a luat cuvântul şi deputata Pelczne-Gall Ildiko, vicepreşedinte a partidului de guvernământ din Ungaria, FIDESZ. Gall i-a încurajat pe delegaţi să voteze schimbarea în sânul UDMR! Iar, la un moment dat reacția sălii a fost neașteptat de dură.

„Ca vicepreşedinte FIDESZ, vă spun că dacă azi veţi hotărî în favoarea schimbării, atunci vă vom întinde o mână de ajutor, în favoarea maghiarilor din bazinul carpatic. Maghiarii care trăiesc aici au aşteptat schimbarea dintotdeauna. Ei încă aşteaptă schimbarea”, a avut de spus Pelczne-Gall Ildiko, moment în care o parte a sălii a răspuns cu huiduieli!

Curând, Pelczne-Gall Ildiko şi-a încheiat alocuţiunea cu un îndemn specific maghiar: „Hajra magyarok, hajra Erdely!”.

Deşi mesajul vicepreşedintei FIDESZ nu a nominalizat explicit care ar fi candidatul ce ar putea aduce schimbarea în UDMR, pe culoarele Congresului se presupunea că Olosz Gergely ar fi candidatul cel mai simpatizat de partidul ce conduce azi Ungaria. Reamintim că UDMR Bihor, alături de UDMR Satu-Mare şi UDMR Sălaj, şi-a exprimat deschis susţinerea pentru ministrul Culturii, Kelemen Hunor. Astfel pot fi explicate şi huiduielile adresate reprezentantei FIDESZ. La circa 30 de minute de la finalizarea discursului, Gall s-a întors la Budapesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *