Eckstein: UDMR devine partid

Eckstein KovacsAl doilea clasat în cursa pentru șefia UDMR condamnă direcția în care aripa Marko îndreaptă Uniunea Maghiarilor din România.
Peter Eckstein Kovacs, s-a arătaT nemulțumit de modificările care se fac la Statutul UDMR, cu ocazia celui de-al X-lea Congres, ce se încheie azi, la Oradea.

Eckstein spune că UDMR se transformă într-un partid în toată regula. „Schimbările care au intervenit în structura UDMR nu sunt pe placul meu, cam arată că UDMR merge înspre o funcţionare, inclusiv organizatorică, de partid clasic. Ori, noi suntem o Uniune, reprezentăm o comunitate care este foarte diversă şi eu aş fi mers mai departe pe acest segment mai mult de organizare socială”, a afirmat Eckstein Kovacs, votat de 118 din cei 555 de delegați ai UDMR prezenți la Congresul desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Faptul că Kelemen a obținut 371 de voturi, în timp ce Eckstein și cu Olosz au fost votați de 165 de delegați, îi spune lui Peter Eckstein Kovacs că în UDMR există, totuși, o dorință de schimbare. „E un mesaj pe care cred sincer că noul președinte l-a auzit și-l va lua în considerare”, a afirmat candidatul clasat pe locul secund în alegerile din UDMR.

Chiar înainte de votul propriu-zis, Eckstein a avut un schimb de replici cu Kelemen Hunor. Peter Eckstein Kovacs a condamnat faptul că, prin modificarea statutului, lui Marko Bela i se pregătește un loc de drept în conducerea UDMR. De asemenea, Eckstein – consilier prezidențial a lui Băsescu – s-a declarat a fi împotriva înființării funcției de vicepreședinte politic. Mai cu seamă că această funcție ar urma să fie ocupată de Borbely Laszlo, ministrul Mediului. „Dacă eu voi fi preşedinte, eu nu-mi pot imagina ca cineva să angajeze (n.r.- politic) organizaţia. Iată, îl avem aici pe Laszlo Borbely, care este un ministru bun. Dar ca Laszlo Borbely să angajeze (n.r.-politic) UDMR, mie tare nu mi-ar plăcea”, a afirmat Eckstein, de față cu sala plină.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *