Avem un pietonal tot mai ştirb

Corso cu gauriLa circa patru ani de la finalizarea noului său „look”, pietonalul străzii Republicii arată tot mai obosit. Aparent, nu pare încă o problemă majoră, însă pe zi ce trece tot mai multe dale de granit se desprind in pavajul gri.

Pe alocuri, dalele chiar au început să lipsească de-a binelea, iar unele găuri au fost plombate cu ciment.

Dale CorsoAceastă stare de fapt confirmă, practic, temerile celor care încă de la inaugurarea lucrării nu aveau prea multe cuvinte de laudă vizavi de ce şi cum s-a lucrat. Pentru design-ul cenuşiu putem să-i mulţumim lui Andrei Luncan, fost arhitect-şef al Oradiei în timpul mandatului lui Petru Filip. Pentru execuţia care-şi arată acum defectele le putem aduce reproşuri celor două firme de contrucţii care au contractat lucrarea: Selina SRL şi Construcţii Bihor.

Contactat de Jurnal bihorean, directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea, ne-a declarat că lucrarea nu a ieşit încă din execuţie. Aşadar, reparaţiile mai pot fi făcute din banii celor două firme până pe 12 iulie 2011. Ghitea spune că municipalitatea se va ocupa de această problemă de îndată ce vremea o va permite.

Stâlpişori cu probleme

Pietonalul străzii Republicii mai are o problemă cu şi stâlpişorii rabatabili, ce permit accesul maşinilor pe Corso. Întâi au fost stâlpi hidraulici, a căror funcţionalitate curând s-a dovedit a fi îndoielnică. Apoi, administraţia Bolojan a montat stâlpişori ce puteau fi culcaţi la pământ de către cei ce aveau o cheie specială – cum e cazul riveranilor sau a administratorilor de localuri de pe Corso. Iată însă că şi aceşti s-au defectat, rupând în jurul lor şi câteva dale…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *