Puțină sălbăticie nu strică între articolele politice: Anaconda, viața bate filmul

anacondaCei mai mari șerpi din lume, anaconda, pot ajunge le 227 de kilograme. Membri ai familiei boa, anaconda verde din America de Sud este, una peste alta, cea mai impresionantă din specia sa. Vărul anacondei este pitonul reticulat, care poate avea o lungime mai mare, dar grosimea anacondei o face aproape de două ori mai grea.  Anacondele verzi pot ajunge la aproape 9 metri iar cântarul ce le poate suporta indică și 227 kilograme. Diametrul lor: 30 de centimetri. Femelele sunt semnificativ mai mari ca și masculii. Alte variații de anaconda: cea galbenă, cea cu pete negre și anaconda boliviană.
Trăiesc în mlaștini și alte ape curgătoare ce înaintează lent, în principal în ploioasele păduri tropicale amazoniene, precum și în bazinul fluviului Orinoco.
Dieta lor: porci sălbatici, diverse specii de capre, păsări, țestoase, capybara, caimani (!) și chiar jaguari! Se pot scufunda în apă aproape complet, pentru a nu fi detectabile. Nu sunt veninoase, dar își sugrumă prada atât cât trebuie… Își înghit prada pe nemestecate, putând rezista apoi chiar luni întregi fără să se mai hrănească.
Anacondele depun ouă, fiind vorba despre două sau chiar trei duzini depuse o dată. Puii au abia jumătate de metru la naștere. Totuși, baby-anacondele pot aproape instantaneu să înoate și să vâneze. Durata medie de viață în sălbăticie: zece ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *