„Monstru” politic în Bihor

UDMR USLA fost ziua în care patru partide şi-au dat mâna, formând un adevărat „monstrupolitic în Bihor. De dimineaţă, PNL a semnat alianţa cu PC, iar imediat după aceea Cornel Popa şi Traian Bodea au iscălit, alături de Ioan Mang, hârtiile ce consfiinţeau formarea Uniunii Social Liberale şi în Bihor. Proaspăta alianţă judeţeană şi-a atras încă un aliat local, la doar câteva ore după. Kiss Alexandru a băgat rapid UDMR într-o alianţă cu USL Bihor, lăsând astfel PDL izolat pe scena politică locală.

Vedeta momentului a fost liderul UDMR Bihor, Kiss Alexandru. Acesta a ţinut să spună că „nu acum a început colaborarea cu PNL” şi, referindu-se la guvernarea Tăriceanu, a afirmat că acea alianţă PNL-UDMR a fost „cea mai sinceră”, din punctul său de vedere. Kiss a ţinut să-i laude pe Cornel Popa şi pe Ilie Bolojan pentru felul în care au sprijinit Bihorul din Capitală când PNL guverna ţara, chiar dacă UDMR guverna atunci în plan local împreună cu PDL.

Pe de altă parte, Kiss s-a arătat dezamăgit de atitudinea actualului Guvern faţă de Bihor. Cu excepţia miniştrilor UDMR, desigur.

Udemeristul are speranţa că exemplul Bihorului va fi luat şi de alte filiale UDMR din ţară, pentru ca, într-un final, UDMR să se alieze cu USL şi la nivel central.

seremiSeremi: UDMR ar afi aliata PRM!

Tartorul PDL Bihor, Ştefan Seremi, a miştocărit UDMR-ul, cu această ocazie. „Oricum, ştiţi că PSD are o alianţă cu PRM. Acum sunt aliaţi cu PSD, aşadar şi cu PRM. Poate că o să înceapă să se considere aliaţii PRM!”, a încheiat Seremi aserţiunea sa vizavi de udemeriştii bihoreni.

citeşte şi http://www.bihon.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *